luni, 15 iunie 2009

Salata de vara


frunze de salata
sparanghel
rosii
telina (tulpina)
cascaval

dressing
25 ml suc de lamaie (o lamaie de marime medie)
25 ml sos de soia
1/2 lingura sake (sau vin alb)
1 lingurita mirin (sau 1 lingurita sake/vin + 1 lingurita zahar)
1 lingurita ghimbir ras
1 lingura ceapa rasa

Sparaghelul se curata de partea tare, se taie in bucati de 3~4 cm si se fierbe 1~2 min. dupa care se scoate in apa rece si apoi se scurge bine de apa.
Celelalte legume se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucati potrivite. Se taie si cascavalul.
Se aranjeaza toate legumele impreuna cascavalul pe un platou/farfurie mare si cand se serveste se toarne deasupra dressingul (inainte de a-l turna peste legume este bine sa se mai amestece o data in el ;) )

luni, 1 iunie 2009

Chec Caise & Grana

150g branza Grana Padano - rasa mic
175g unt moale
25g shortening
220g zahar
80g zahar pudra
6 oua mici sau 5 oua mari - la temp. camerei
85g smantana groasa
30g amidon
300g faina pt. prajituri
100~200g caise uscate - taiate marunt (caisele se pot pune si asa simple sau inmuiate intai in lichior de caise - pt. mai multa aroma)

2 tavi mari de chec se ung cu unt si se pudreaza cu putina Grana Padana rasa.
Untul se amesteca cu shorteningul, se adauga zaharul si zaharul pudra si se freaca spuma. Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare, se toarna apoi smantana treptat. Se adauga Grana Padano, apoi amidonul cernut impreuna cu faina si caisele, amestecand dupa fiecare.
Compozitia se toarna in tavi si se coace la foc potrivit (170~180°C) aprox. 30~40 min. sau pana este gata ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails