duminică, 30 martie 2008

Perisoare in sos brun

200g carne de vita tocata
putin patrunjel tocat
1/2 lingura amidon de porumb
sare, piper

100g
demiglace sauce
50ml vin rosu

1/2 morcov
6~7 ciuperci champignon
3~4 buchetele de broccoli

Morcovul se taie rondele si se fierbe; buchetele de broccoli se fierb si ele in apa cu sare. Ciupercile spalate bine se taie in doua.
Carnea se amesteca cu patrunjelul, amidonul dizolvat intr-o lingurita de apa, sarea si piperul, se imparte in 6 sau 8 si se fac perisoare care se dau putin prin faina.
Demiglace sauce-ul se pune intr-o craticioara impreuna cu vinul si se incalzeste.
Se infierbanta putin ulei intr-o tigaie si se rumenesc perisoarele.

Photobucket

Se scurge apoi tot uleiul din tigaie si se adauga amestecul de vin si demiglace sauce si se lasa sa fiarba acoperit aprox. 10 min pana se patrund bine perisoarele, iar sosul s-a legat. Se adauga ciupercile

Photobucket

si se mai lasa cateva minute. Se presara sare si piper dupa gust.
Se scot pe farfurie si se garnisesc cu morcov si broccoli...

Photobucket

duminică, 23 martie 2008

Biscuiti "bradut"

200g faina
100g pudra de migdale
2 lingurite matcha (pudra de ceai verde)
un praf de sare
4 linguri ulei
100ml sirop de artar

Faina se cerne, intr-un castron, impreuna cu pudra de migdale, matcha si sarea. Se adauga uleiul si siropul si se amesteca pana se aduna in aluat. Se intinde in foaie de aprox. 5 mm si se taie cu o forma de fursecuri. Se pun in tava cu hartie de copt, se inteapa cu o scobitoare

Photobucket

si se coc in cuptorul preincalzit la 170°C pt. aprox. 15 min.

Photobucket

luni, 17 martie 2008

Curry "taranesc"

2 vinete
10 pastai verzi
150g takenoko (muguri de bambus)
5 baby corn (muguri de porumb)
1/2 ardei rosu
1/2 ardei portocaliu
1/2 ceapa
50g pasta yellow curry (*)
700 ml supa de legume

Toate legumele se curata si se taie in bucati potrivite.
Ceapa se caleste usor in 2-3 linguri de ulei. Se adauga si yellow curry si se mai caleste putin. Se toarna supa treptat, amestecand, apoi se adauga legumele, mai putin ardeii.
Se lasa sa fiarba pana s-au patruns bine legumele si a mai scazut zeama. Se adauga si ardeii si se mai lasa cateva minute sa fiarba. Se gusta de sare... se serveste cu orez sau nan...

Photobucket

~~~~~~~
(*) cu 50g yellow curry iese destul de picant, deci se poate reduce chiar la jumatate cantitatea de pasta pt. varianta mai putin iute

vineri, 14 martie 2008

Prajitura cu migdale si portocale

(forma detasabila de 21 cm)

6 oua
70g zahar
250g pudra de migdale
100ml suc de portocale
coaja rasa de la 2 portocale

sirop
200ml suc de portocale
1 lingura miere
100g zahar
coaja de la 3 portocale

50g migdale prajite si tocate
esenta de migdale

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si aproape isi tripleaza volumul. Se adauga pudra de migdale, sucul si coaja de portocale si se amesteca usor.
Albusurile se bat spuma tare. Se adauga in 3 reprize peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus de fiecare data.
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se coace pt. aprox. o ora in cuptorul incalzit la 180°C. Se scoate cu grija din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce s-a racit se inteapa cu o furculita pt. a intra siropul mai bine.

Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele (exceptand esenta si migdale tocate) intr-o craticioara si se fierb aprox. 5 min. pana se leaga sirop. Se adauga migdale si esenta si se toarna siropul fierbinte peste prajitura.
Se poate servi atat calda cat si rece...

Photobucket

Dupa o reteta trecuta de Laura pe Culinar.

duminică, 9 martie 2008

Pui cu "nuci"

1 piept de pui (aprox. 300g)
100g nuci de acaju (cashew nuts)
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
ulei

marinata
1 lingura sos de soia
1 lingurita sake
1 ou
1 lingutita ulei de susan
un praf de sare
1 lingurita amidon de cartof
--> se amesteca toate

sos
2 linguri sos de soia
1 lingura sake
1 lingura zahar
1/2 lingura ghimbir ras
1 lingurita ulei de susan
--> se amesteca toate

Carnea se taie in bucati cam de 2 cm si se lasa cel putin 30 min. in marinata.
Nucile de acaju se prajesc in ulei pana se rumenesc;

Photobucket

se scot deoparte.
Se prajeste si carnea; se scoate deoparte. Se prajesc putin si ardeii; se scot deoparte.
Se scurge tot uleiul din tigaie.
Se pune sosul si cand acesta a inceput sa fiarba se adauga nucile de acaju si puiul si se tin pana se imbraca bine in sos; se scot pe farfurie. Deasupra se pun ardeii...

Photobucket

marți, 4 martie 2008

Prajitura Nutritiva

(forma 23 x 23 cm)

1 ou
2 galbenusuri
30g zahar

7 albusuri
30g zahar
1 lingurita suc de lamaie

45ml ulei
60ml iaurt - la temperatura camerei
100g faina
1 lingurita bicarbonat
2 linguri seminte de in
2 linguri fulgi de ovaz
75g cranberries uscate
55g mix de "seminte" (dovleac, floarea soarelui, seminte de pin - prajite + Goji berries)

Cranberries se pun la inmuiat in putin suc de fructe sau apa.
Oul si galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si isi maresc volumul. Se adauga uleiul treptat mixand continuu...


Photobucket
apoi laptele batut si faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si se omogenizeaza.
Se adauga si mixul de seminte, semintele de in, cranberries (scurse bine)...

Photobucket
fulgii de ovaz si se amesteca.
Albusurile se mixeaza cu sucul de lamaie. Cand au inceput sa devina spuma se adauga zaharul si se mixeaza pana devin o bezea tare.

Photobucket
Se adauga in 3 reprize peste compozitia cu seminte, amestecand usor de jos in sus.
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aprox. 35 min.
Se lasa sa se raceasca dupa care se taie. Se pudreaza cu zahar, dupa preferinta...

Photobucket
Dupa o reteta trecuta pe Culinar de Daneza13.

luni, 3 martie 2008

Leapsa pe mancare...

Am primit-o de la Totoro... deci trebuie sa spun ce-mi place... mmm... imi plac mancarurile simple si usoare... pe scurt: kaiseki ryouri ... unde sa predomine yuba si susanul ^-^...

Photobucket

Daca vine vorba de desert... atunci neaparat ceva super-ciocolatos...

Photobucket

si daca se poate si un cappuccino ^-^...

Photobucket

Si ma duc cu leapsa mai departe la Paradis...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails